Untitled Document
propan

Industriell gasskvalitet

Industriell gasskvalitet refererer til tilstedeværelsen av forurensninger. Disse forurensningene faller inn i tre hovedkategorier: Støv, vann og olje – som spesifisert i den internasjonale ISO 8573-1-standarden. Mange industrielle applikasjoner har spesifikke ISO 8573-1 klasse krav, som er strengere for bransjer som legemidler og mat og drikke.

Nedenfor finnes et utdrag av hva vi tilbyr.
Kontakt oss for tilbud

  

Sveisegass

Brukes i sveiseprosessen for å skape en beskyttende atmosfære rundt sveisepunktet og bidrar til å opprettholde kvaliteten på sveisen. De vanligste typene sveisegasser som brukes er oksygen og acetylen, eller andre blandinger som argon, karbondioksid eller helium, avhengig av sveisemetoden og materialene som bearbeides.
Karbondioksid (CO2)

Gir oksygentilførsel til sveiseprosessen og bidrar til å øke brenntemperaturen. Oksygen brukes ofte sammen med acetylen i en blanding for autogen sveising. Brukes vanligvis i MAG-sveising sammen med andre gasser for å skape en stabil bue og beskyttelsesatmosfære.  

Last ned sikkerhetsblad  
 Karbondioksid (CO2)  

Acetylen

Brukes som brennbart brennstoff i kombinasjon med oksygen for å generere en varm flamme som smelter metall ved høy temperatur i prosessen med autogen sveising.


Last ned sikkerhetsblad
Acetylen


Argon

Vanligvis brukes for å beskytte sveisepunktet mot atmosfærisk forurensning, spesielt for sveising av rustfritt stål og aluminium. Det er også vanlig i TIG-sveising.

Last ned sikkerhetsblad
Argon  

Helium

Brukes i TIG-sveising for å oppnå høyere brenntemperaturer i spesielle applikasjoner, spesielt for tykke materialer eller legeringer.

Last ned sikkerhetsblad
Helium
propan

Til bruk i hotell og restaurant

Karbondioksid_Biogon C

Brukes ofte i restauranter for karbonering av drikkevarer, som for eksempel brus, øl og andre kullsyreholdige drikker. CO2 bidrar til å skape boblene i drikkevarene og gir dem en forfriskende effekt. Denne prosessen bidrar til å opprettholde riktig kullsyrenivå og ønsket smakprofil i drikkevarene.

CO2 brukes også i trykkluftsystemer for å drive utstyr som krever trykkluft, for eksempel pneumatisk utstyr, drikkevarepumper og annet restaurantutstyr.

  

I noen tilfeller kan CO2 også brukes til å forlenge holdbarheten på matvarer ved å skape en atmosfære som hemmer veksten av bakterier eller tilsettes i matlaging for å fremheve visse smaker.

Det er viktig å håndtere CO2 forsvarlig på grunn av risikoen for kvelning i lukkede områder hvis gassen lekker ut i store mengder. Restauranter som bruker CO2 bør følge strenge retningslinjer for lagring, håndtering og sikkerhetsprosedurer for å sikre trygg bruk av gassen.

  Last ned sikkerhetsblad  
Karbondioksid_Biogon C
Nitrogen (N2) brukes også i restauranter, spesielt i sammenheng med matlaging og presentasjon av mat og drikke.

Flytende nitrogen brukes i nitrogenfryser for å fryse mat raskt ved ekstremt lave temperaturer. Dette gir en rask nedkjøling som kan bevare tekstur, smak og næringsstoffer bedre enn tradisjonelle frysemetoder.

Nitrogengass brukes ofte til å lage tåkeeffekter eller kulinariske røykeffekter ved presentasjon av mat og drikke, for eksempel i cocktailer, desserter eller for å dramatisere servering av matretter.

Nitro-kaffe og nitrogenis: Nitrogen kan også brukes til å karbonere kaffe eller iskrem ved å tilføre nitrogengass under trykk. Dette resulterer i en glatt og kremet tekstur og gir en spesiell presentasjon.

propanpropan

Noen restauranter bruker nitrogen til matlagingsformål, for eksempel til å lage skum, sorbet eller for å tilberede molekylær gastronomi. Nitrogen er en viktig og allsidig gass med en rekke bruksområder og egenskaper som gjør den verdifull for en rekke industrielle og vitenskapelige formål. Å forstå nitrogenets tekniske egenskaper er viktig for å kunne utnytte det fullt ut på en trygg og effektiv måte.

Det er viktig å være oppmerksom på sikkerhetsprosedyrer og riktig håndtering av nitrogen i restauranter på grunn av potensielle risikoer ved bruk av gasser under trykk og ved ekstremt lave temperaturer. Det anbefales å følge produsentens anbefalinger og bruke nitrogen med forsiktighet for å sikre trygg bruk og optimal ytelse i restaurantmiljøet.

Last ned sikkerhetsblad propan her
Nitrogen (N2)

Untitled Document